UK Dacia Forum banner

Lokalizacja wtyczki Common Rail w Duster 1.5dci 2015

10K views 4 replies 5 participants last post by  Dust Buster  
#1 ·
Cześć

Zastanawiałem się tylko, czy ktoś ma jakieś zdjęcia lub dobry opis miejsca, w którym można znaleźć wtyczkę, do której podłączana jest skrzynka tuningowa - wtyczkę czujnika paliwa common rail? W 2015 roku lifting 1.5 DCI 110 4x2.

Załączyłem zdjęcia mojej najlepszej propozycji, chociaż myślę, że nie może być tak łatwo znaleźć ;-) ... Nie jestem pewien, więc z zadowoleniem przyjmę wszelkie rady.

Dzięki.

Attachments

#2 ·
Cześć, złącze common rail znajduje się pod gumową rurą i tuż przed lejkiem bagnetu.

Jest to wtyczka zatrzaskowa, do której łatwiej się dostać, jeśli zdejmie się 2 śruby mocujące rurę bagnetu do bloku silnika, nie martw się, wystarczy odsunąć ją o kilka centymetrów.

Użyj śrubokręta z płaskim ostrzem, aby otworzyć wtyczkę wciskową. Twój trójnik z tuningu zasadniczo łączy się pomiędzy 2 częściami wtyczki, którą rozłączasz.

#4 ·
Witaj, złącze common rail znajduje się pod gumową rurą i tuż przed lejkiem bagnetu.

Jest to wtyczka zatrzaskowa, do której łatwiej się dostać, jeśli odkręcisz 2 śruby mocujące rurę bagnetu do bloku silnika, nie martw się, wystarczy odsunąć ją o kilka centymetrów.

Użyj śrubokręta płaskiego, aby otworzyć wtyczkę wciskową. Twój "T"-kształtny element z tuningu zasadniczo łączy się pomiędzy 2 częściami wtyczki, którą rozłączasz.
Tak, to jest ta lokalizacja. To dosłownie 2-minutowa robota po opanowaniu otwierania wtyczek. Po prostu odpinam wąż powietrza przed nim; nie potrzeba żadnych narzędzi.

#5 · (Edited by Moderator)
Zdjęcia - zgodnie z życzeniem

Widok z góry (prosto w dół)

Widok z przodu (prześwietlony, w prawym dolnym rogu)

Czujnik ciśnienia doładowania (rozebrany w prawym górnym rogu, jeśli dostaniesz ASA Autotechnik Saretz Multi xC; filtr powietrza / wlot został usunięty, do którego jest przymocowany)

Attachments