UK Dacia Forum banner
81 - 100 of 127 Posts
To delikatny proces. Wyłączyłem całkowicie stereo (przytrzymaj) i wtedy włożyłem usb. Potem włączyłem je ponownie. Następnie dostęp do ukrytego menu hasła. Jeśli wpisałeś kody poprawnie, a menu minicom się nie wyświetla, podejrzewam, że coś jest nie tak z twoim usb lub plikiem.

Nie poddawaj się. Zajęło mi to 2 noce grzebania, żeby ogarnąć moje.

Wysłane z mojego Pixel 3a XL używając Tapatalk

Myślę, że pw 2 nie jest akceptowane... Sprawdzę to ponownie później.
Czy próbowałeś
4620 dla hasła 1
2047 dla hasła 2

Musisz wpisać hasło 1, usunąć, a następnie wpisać hasło 2

To powinno zaprowadzić Cię do menu inżynieryjnego, plik usb jest potrzebny do włączenia opcji w menu inżynieryjnym, aby wyłączyć obsługę AA i CarPlay

Tak...to były kody, których użyłem i właśnie spróbowałem ponownie. Kody nie są odrzucane jak inne. Po prostu nie dochodzę do żadnych menu systemowych. Przy okazji, wprowadzam każdy kod, po każdym z nich naciskając raz pasek OK.

Pojechałem na przejażdżkę. Spróbowałem ponownie wszystkich wariantów. Pomyślałem, że ostatni raz. Tym razem spróbowałem również 4620 i hasła 'inżynieryjnego', czyli 0688. I byłem w środku...hurra. Jestem bardzo wdzięczny wszystkim użytkownikom, zwłaszcza za konkretną pomoc i zachętę. Jestem zły, że po prostu skłamali w tej sprawie. Używam nowego czarnego układu AA i jest on przejrzysty i wyraźny.
c5b35aa526a4226b75195edbcf821071.jpg

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus używając Tapatalk

Pojechałem na przejażdżkę. Spróbowałem ponownie wszystkich wariantów. Pomyślałem, że ostatni raz. Tym razem spróbowałem również 4620 i hasło 'inżynieryjne', czyli 0688. I byłem w środku...jupi. Jestem bardzo wdzięczny wszystkim użytkownikom, zwłaszcza za konkretną pomoc i zachętę. Jestem zły, że po prostu skłamali w tej sprawie. Używam nowego czarnego układu AA i jest on przejrzysty i wyraźny.
c5b35aa526a4226b75195edbcf821071.jpg

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus za pomocą Tapatalk
Miałem dokładnie takie samo doświadczenie. Zapytałem Dacię na Twitterze i rozmawiałem z ich zespołem obsługi klienta i dealerem. To dzięki @lightning_fingers udało mi się uruchomić moje.

Wysłane z mojego Pixel 3a XL za pomocą Tapatalk

Mam kumpla, którego nie mogę nazwać, który potwierdza, że ​​musi zapłacić opłatę licencyjną za CarPlay i AA, dlatego nawet jeśli sprzęt jest w stanie to zrobić, po prostu go nie włączą ze względu na licencjonowanie w starszych urządzeniach.

To jednak żadne usprawiedliwienie dla kłamstwa. Powiedziano mi na piśmie, że moje urządzenie nie będzie obsługiwać CarPlay i nie mogło.
Używam go od ponad 6 miesięcy, nawet w wersji beta ios13, bez żadnych problemów......

..... z wyjątkiem tego, że zauważyłem, że elementy sterowania dźwiękiem nie są przestrzegane w trybie CarPlay (eq, fab i balans).
Niewielka niedogodność

Szybki przewodnik:

Google jak dostać się do trybu testowego (nawet stare medianavy używają tej samej techniki, tylko inne hasło)
Kiedy dojdziesz do wprowadzania hasła, wpisz 6835 i zatwierdź ok.
Usuń kod.
Wpisz 9377 i zatwierdź ok.
Jeśli wyświetla się nieprawidłowy klucz dostępu, ponieważ istnieją 2 różne wersje oprogramowania, użyj 8457 i zatwierdź ok, a następnie usuń i 7777 i zatwierdź ok.
Powinieneś wtedy znaleźć się w menu testowym.
Aby wyjść, naciśnij przycisk zasilania

Jeśli masz pendrive z plikiem notatnika zapisanym jako mcmtest_activate.ini
możesz wejść do menu mimicon
Naciśnij Cp na włączone lub aa na włączone (cp to CarPlay aa to android)
Naciśnij przycisk twardego resetu (oznacza po prostu zapisz konfigurację)
Naciśnij przycisk zasilania, aby wyjść
Wyjmij usb
Media nav uruchamia się ponownie
Podłącz kabel do usb i telefonu i powinien pojawić się CarPlay
Może spróbuję zrobić film na YouTube, kiedy będę miał czas
Stary, szukałem wszędzie sposobu na uzyskanie Apple Carplay na moim Media Nav i jakoś natknąłem się na ten temat.

Założyłem konto tylko po to, żeby Ci podziękować. DZIĘKUJĘ
biggrin.png

Sprawdź swoje oprogramowanie układowe, aby upewnić się, że używasz właściwych haseł...ale...myślałem, że medianav evolution jest dostarczany z carplay, ale nie AA? Czy można to zrobić na starszym MediaNav? Mój był evo, więc po prostu jestem ciekaw.

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalk

Cześć,

Odkąd zaktualizowałem z wersji 1.0.12.8 do 1.0.13.2, kręcę się w kółko, próbując dostać się do menedżera micom.

Dzięki Bogu za ten wątek - zwłaszcza post giddiego z jego kodami.

W każdym razie włączyłem Android Auto - i kiedy podłączam telefon - AA się ładuje.

Problem, jaki mam, polega na tym, że mikrofon na ekranie lub na kierownicy aktywuje "słuchanie", ale nie reaguje na mój głos - nie słyszy mnie.

Czy brakuje mi jakiegoś ustawienia?

Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana.

Jestem pewien, że wiesz to, ale musiałem włączyć i bawić się ustawieniami w Android Auto w telefonie. Używam zaktualizowanej wersji. Mimo to występują usterki. Wszystko w porządku w zeszłym tygodniu. W tym tygodniu mówię Cześć Google, wyślij SMS-a i mówi Ok i umiera. Jestem więcej niż zadowolony, że mam tam Mapy Google i Waze, ale to irytujące, gdy coś takiego jak sterowanie głosem działa idealnie, a potem się zatrzymuje... powodzenia i zamieszczajcie wszelkie rozwiązania. [emoji41]

Cześć,

Odkąd zaktualizowałem z 1.0.12.8 do 1.0.13.2, kręcę się w kółko, próbując dostać się do menedżera micom.

Dzięki Bogu za ten wątek - zwłaszcza post giddiego z jego kodami.

W każdym razie włączyłem Android Auto - i kiedy podłączam telefon - AA się ładuje.

Problem, jaki mam, polega na tym, że mikrofon na ekranie lub na kierownicy aktywuje "słuchanie", ale nie reaguje na mój głos - nie słyszy mnie.

Czy brakuje mi jakiegoś ustawienia?

Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana.

Dzięki
Polecenia głosowe działają u mnie bez zarzutu. Używam ich cały czas.

Wysłane z mojego Pixel 3a XL za pomocą Tapatalk

Jestem pewien, że wiesz o tym, ale musiałem włączyć i bawić się ustawieniami w Android Auto w telefonie. Używam zaktualizowanej wersji. Mimo to występują usterki. Wszystko w porządku w zeszłym tygodniu. W tym tygodniu mówię Cześć Google, wyślij SMS-a i mówi Ok i umiera. Jestem więcej niż zadowolony, że mam tam Mapy Google i Waze, ale denerwuje, gdy coś takiego jak sterowanie głosem działa idealnie, a potem przestaje.... Powodzenia i zamieszczajcie wszelkie rozwiązania.[emoji41]

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus za pomocą Tapatalk
Dzięki za odpowiedź
smile.png

Tak, sprawdziłem ustawienia w AA i dostosowałem, wciąż nic.

Odinstalowałem i ponownie zainstalowałem AA w telefonie, ten sam wynik.

Robilo się późno, więc dałem spokój i poszedłem spać.

Dziś rano odinstalowałem aplikację Alexa - na wszelki wypadek i nic do stracenia.

Podłączyłem - i oto wszystko działa.

Naprawdę nie wiem, czy Alexa powodowała problem...

Używam również zaktualizowanej wersji - i jestem bardzo szczęśliwym królikiem
biggrin.png

Cześć Ludzie,

Nowy w tym wszystkim i chciałbym uzyskać więcej informacji.

Po pierwsze, jak wrócić do oryginalnego medianav, jeśli musisz?

Ponadto, czy Android Auto zachowuje wszystkie rzeczy radiowe, kamerę cofania itp.?

Jaka jest zaleta Android Auto?

Dzięki.

Android auto po prostu odzwierciedla aplikację android auto na twoim smartfonie, więc spójrz na to, aby poczuć. Otrzymujesz zaktualizowane mapy i ruch drogowy na żywo za darmo oraz dostęp do innych aplikacji, takich jak muzyka za pomocą głosu. To nie jest dodatek ani hack, więc dostajesz wszystko, co masz, plus dostęp do aa. Wystarczy włączyć dostęp, który wyłączyli przed sprzedażą!

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus używając Tapatalk

81 - 100 of 127 Posts